Jan 9, 2012

2012 please be nice to me..

taun 2012 tak bermula dengan baik tuk ak.. huhuhuh.. bukan tak boleh terima takdir.. tapi musibah yang berlaku agak berat tuk ditelan.. tapi takpe.. biar sejarah menjadi sejarah.. pandang depan, grab sume cas-cas positif yang boleh kite capai.. 

kata orang, kadang-kadang kite kat atas.. kadang-kadang kite kat bawah..

hari ni mungkin kita menangis.. tapi esok, kita mungking bersorak kegembiraan..

ujian yang berlaku, insyaallah akan dijadikan pedoman, mungkin ade salah silap disini..

hope 2012 bawa kebaikan dan kegembiraan buat kite sume! yeaaa!!!







intai-intai: azam 2012 nak aktif balik blogging.. hahaah.. mitak2 azam berjaya.. oh.. n nak kurooos! haahaha

Nov 23, 2011

ujan oh ujan...

bukak mata..kelip-kelip.. tutup mata..
bukak selimut.. tarik-tarik.. tutup selimut..
bukak mata..kelip-kelip.. tutup mata..

haaa.. ape xtvt tu? ce teka.. hahaha.. ape lagi.. tido la..




 adoi.. bile masok musim, tengkujuh..ini la xtvt paling best n paling di gemari ramai.. eleee.. x yah tipo la korang kalau kata tak tido musim2 ujan ni.. lagi-lagi kalau krang tgh cuti sem mcm fiq ni ha.. alamaaak.. tak leh nk wat pape beb bile ujan turun non-stop ni.. hatta nk mandi skali pon.. pikior 2-3 kali.. hahahaha..

segala xtvt terus terbeku.. nk basuh baju x leh.. nak g jogging pon x bole..  so kalau pas cuti fiq teteap gemok.. salahkan ujan.. bole? hahahaha

hmm.. tapi bile fikir-fikir balik.. things happend for a reason rite? allah turunkan hujan tak henti-henti mesti ade sebab..tak gitu..masa ni baru la kite sear nikmat matahari tu.. sebelom ni uk complain panas je.. haaa.. skang.. da sejuk.. complain jugak.. kan? x yah kata kat org lain.. fiq sendiri pon cenggitu.. haahaha...

Nov 16, 2011

biar ikhlas ye dik..

"Kalau dah nama LELAKI tu meang LELAKI jugak.. Baik yang tua, baik yang muda. Barang mesti bersepah-sepah.. Tak kiralah barang sendiri atau barang rumah.. Kalau kemas pun, asal boleh jer.. Nanti mesti yang perempuan kene kemas balik. Kan dah dua kali kerja??!!! Saboooor jela~.. Gggrrrr..==,"
tu dia.. start blogging ngan quote kata-kata seseorang...  salam.. hye sume.. actually ni status fb one of my fren dalam fb.. err.. tak kenal sgt pon die.. add kat fb camtu je.. past x penah nk bertegur sape pon.. huhuh.. tapi semalam fiq nmpak status ni kat wall die.. dengan pantas ak balas:

  
"Sebab tu la diciptanya wanita.. Untuk menampung kekurangan.. Tuk melengkapi 
satu sama lain.. Biar ikhlas dalam buat kerja.. ^_^"


adik.. memang la lelaki tu ramai yang suke wat sepah.. fiq akui.. fiq sendiri pon lelaki.. bersepah juga barang-barang... tapi.. jangan la marah sampai camtu.. kalau kite buat kerja.. biar ikhlas.. jangan ungkit- ungkit.. ok.. faham kamu penat.. tapi, biar la kepenatan tu berbaloi.. buat kerja ikhlas, penat dpt pahala.. buat kerja tak ikhlas, penat.. pahala x dpt..penat je lebih..


ok.. cuba korang buat kerja dalam keadaan gembira.. keadaan tenang jiwa.. seronok tak buat kerja? penat tu memang ada.. tapi seronok kan? okskang cube buat kerja masa tengah marah.. penat jugak kan? tapi seronok tak? sedar tak buat kerja dlm keadaan marah, 2 kali ganda penat nye tau.. 1st penat sebab buat kerja.. 2nd penat sebab marah.. marah tu penat tau.. gune emosi.. berkerut dahi..penat sume tu..


so pasni.. kalau tak suke skali pon kerja yang kite kena buat tu.. cube tarik nafas panjang2. tuka mind set.. dari pada marah.. kepada suka.. tak yah marah2 bile buat kerja..  awak maki-maki pon. kerja tu kene buat jugak.. so baik tenang kan fikiran jap..pastu buat kerja yang kite kena buat tu..






tak salah kan kalau ikhlas wat kerja? =)