Dec 2, 2010

eN. SpaRks..

Ogenki deska minna-san??!! wah.. kot jepan la pulop..http://www.emocutez.com hehehe. kali ni DeaR AfiQ nk bercerita pasal afiq punye favorite author...http://www.emocutez.com siapakah kah beliau? buku apekah yg beliau karang? jom kite intai2.. hehehe...

tadaaaa.. ni la encik sparks nye.. huhuh.. kacak bergaya orgnye..http://www.emocutez.com huhuhuh..

fakta2 ringkas Nicholas Sparks..
  • Dilahirkan pada December 31, 1965
  • mempunyai sorang isteri
  • ada 5 orang anak (satu pasangan kembar)
  • sebanyak 17 novel telah diterbitkan ( bnyak kot)
  • 6 dari novel dia telah di jadikan filem (mau nye x hebat)

senarai novel2 karya sparks..http://www.emocutez.com

so far, fiq baru ade 3 novel beliau..http://www.emocutez.com


my favourite so far..http://www.emocutez.com

buku ni sbenarnye abes baca agi.. sebab da tgk movie die.. hehehe

this one is my latest collection

buku-buku En.Sparks ni Fiq suke baca sebab one thing, senang nak faham.. i mean die guna bahasa-bahasa yang mudah je.. so x dek la terkial2 nk belek kamus cari makna.. http://www.emocutez.comheheeh..(err..lagi skali, bdk2 tesl, sila abaikan kenyataan di atas) hehehe ....lagi satu, kisah cinta yang die tulis sume mcm sweet jek.. err.. terjiwang plak.. hehehe.. niat di hati nak kumpul semua novel2 en.sparks ni.. cewaahhh.. cita2.. harap2 bole la ye.. hehehe.. korang cube2 la try baca buku-buku beliau.. fiq suggest baca buku DeaR John.. syok ouh cite die..

mampu ke nk kumpul sume novel2 ni.. heheh.. GO AFIQ!!!

p/s: DeaR AfiQ n DeaR JohN, mane lagi mantap? hahahahahttp://www.emocutez.com

16 comments:

  1. yup!dia seorang penulis yang superb! walaupun tak baca novel dia tapi tengok movie yang diadaptasi pun dah cair kot...wat akuh hujan je..HAHA

    ReplyDelete
  2. cite ie syok kot..tgk movie pon da cair, ni kan kalu ko baca novel.. huhuhu.. the choice tu pon mantap au.. =)

    ReplyDelete
  3. Nak pinjam novel Dear John boleyh x wahai Dear Afiq? hehe..

    ReplyDelete
  4. zwan sabri: alaaaaa... novel DeaR John x de ngan DeaR Afiq la skang.. ade kat umah akak.. hehehehe.. =)

    ReplyDelete
  5. apex: buku the choice itu?? sprt yg dnyatakan..suda jd pembungkus belacang..miahaha...harap maklum...

    ReplyDelete
  6. blink_pink: wah!!! siap kau!! satgi ak pos ko g sabah!! hahahaa

    ReplyDelete
  7. izaty Farehah: owh... ye ke? ok2.. ti fiq try usha2.. thanx yep.. =)

    ReplyDelete
  8. ♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Kami DAtang Ziarah Blog Anda
    buat pembaca blog kami
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫

    Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. Salam sebuah persahabatan salam satu perkenalan dari blog kami... Moga kami mendapat maklum balas dan respont yang baik dari blog anda...

    eeeemmmm boleh cari lahhh buku tu.... nak gi MPH nanti

    budaya membaca budaya kita...... banyak ilmu banyak poengetahuan...

    ReplyDelete
  9. ketinggalannya, tak kenal pun siapa beliau..haish

    ReplyDelete
  10. Afzainizam : haaa.. cari2.. kat mph bnyak rasenye buku2 ie nieh..

    ReplyDelete
  11. imanshah: aisssh.. x pe.. kalau x kenal, meh la kite kenal2.. hehehe.. cube la usha2 buku die ni.. best.. =)

    ReplyDelete
  12. Wah! peminat novel rupanya...Insyaallah akan berjaya mengumpul/membeli kesemua novel itu.

    ReplyDelete
  13. zmah:heheeh.. baru2 je lagi mnjinakkan iri lam bidang nie.. cewaahh.. hehehe.. by the way, thanx.. =)

    ReplyDelete
  14. Nicholas Sparks is also my fav author..Saya da bace The Last Song and Dear John.. best kn?

    ReplyDelete