Dec 8, 2010

My 15

salam.. hallo... eh! korang penah dengar tak pasal Qarl's 15 project ni? mesti la penah dengar kan.. tipu la kau kalau x penah dgr.. ok2.. bagi yg x tau ape itu qarls'15 project ni, project ni dijalan kan oleh brader [QarL] selama sebulan bermula 8 Nov 2010 smpai 8 Dec 2010.. sepanjang sebulan tu, die akan 15 entry pasal macam2 benda.. and setiap entry tu, die akan kasi 15 point yang die nak highlight kan.. contoh nye,

Jejaka hot 2010

1. AfiQ
2.Qarl
3.Adie

smpai la yang ke 15.. ade faham? err.. x faham eyh.. korang usha2 la sendiri blog beliau.. [Qarl]

so sempena ngan project die, die wat satu contest.. bunyi mcam senang.. tapi sebenarnye susah oooo.. kite kene bagi 15 gambar berkaitan ngan kite, and terangkan pasal gambar2 itu.nak tau syarat2 penyertaan, klik sajer kat baner atas tu... setelah berhempas pulas.. ini la hasil nye.. :


15 item pasal AfiQ RazaK:



1. My Fav Singer

Tada!! tak lain tak bukan, pemenang american idol musim ke 8 ,Kris Allen..suara die unik and lain dari yang lain.. tu yg best dengar.. n CD ni sangat special sebab..it has Kris Allen signature on it.. huhuh.. gigih beratur nak dpt kan singnature dia masa dia datang malaysia hari tu..



2 .
Karya kesayangan

hoh?? buruk? x cantik? huuuuuuu.. benci kau!!walaupon x cantik, karya ni tetap
menjadi
pujaan hatiku..3 hari fiq amek masa nk siapkan gmba ni.. ni masa awal2 masuk institut perguruan..fiq guna teknik titik..maknanye sume benda tu dihasilkan dengan titik. Naik juling mata duk titik-titik atas kertas lukisan tu.. heheh



3.
My Lovely teddy



haaah! nak kutok la tu fiq ade teddy bear! kutok2!! hahaah.. x ku peduli..cewah!
so far fiq ade 2 eko teddy bear yg comei!! hahaha.. yg biru tu, fiq beli kat kelantan,
yang choclate tu plak my class mate aka my scandal kasi! wah!! gitu la kan! hahaa..



4.
NoveL pilihaN hati

hoyeah!!! DeaR JohN!! novel terbaik abad ini.. gigih baca novel ni.. sgt2 best!hehehe.. akibat gagal mendapat peluang wat degree TESL,buku english ni la sbagai pengubat kekecewaan.. cewah! sgt poyo! hahaa.. jalan cerita DeaR John ni menarik la.. ending die sgt best..



5.
ChoC Chip Cookies!

nyum2!! sedap kan benda ni.. hahaha. ni la benda yang paling fiq suke buat terutama time2 cuti.. hohoho.. mngadap benda ni lama giler..biasa stat buat adunan dalam kul 9 pm..siap bakar sume adunan tu, dalam pukul 4 pagi oke! penatnye, ya rabbi..tapi.. PUAS!!!


6.
Err.. bumblebee??

ape yang anda lihat adelah cubaan gigih seorang pereka maskot untuk membina sebuah bumblebee.. tp malang nye, tak jadik!! hahaha..ni la maskot yang fiq design, fiq buat and
fiq sendirik pakai!! panas oke dalam tuh!! badan di baluti kotak!oh tidak! merana hidup skejap.. tapi nasib baik menang.. hehehe..



7
.Photo captured by me!

ni la the best picture yang fiq snap kot.. hehehe.. ni actually for my final project.. kene snap pic bunga.. so fiq pilih bunga yang da gugur ni.. i think it is nice.. and sejak tu la, i've fallen in love with photography!!



8
. I want this!!

bile da kata jatoh chenta sama itu photography, ape lagi.. tak lain dan tak bukan. kene la ade cameranye.. owh Sony a390.. suatu hari nanti, kau pasti akan jadi milikku. huhuhuh.. target bln feb or jan nak angkut ini budak! harap2 tercapai..


tarik nafas jap... hembus... hoh?? baru 8? hadoi! x semudah yg disangka nak buat list ni.. haaa.. tu la.. masa org tanye, ko ckp senang je kan nak buat list ni.. haaa.. skang, ko yg termengah2.. hahaah.. ok, kite sambong balik!!
ditempat ke 9 kite ade


9
. Prince charming


yaww!! nampak x 2 prince charming neh?? haaa.. comel kan? kan? ni la dia 2 orang anak sedara fiq.. sangat seronok melayan kerenah diorang.. hahaha.. huh? ape? comel? haaa.. kan da ckap tadi.. tengok la 'pak teh' diorg sape.. kemane x tumpah nye kuah kalau x ke nasik? x gitu? hehehehe.. yang kecik tu nama nye Mohd Darwisy Zaquan, yg beso sket tu, Mohd Wafiy Azzaury.. hamboi nama mak diorg ni kasi.. x nak kalah.. huhuh



10.
My Fav Movie

Talentime bagi fiq is the best malay movie yang fiq pernah tgk so far.. jalan cerita dia sangat menarik. sound track tuk cerita ni superb! fiq still ingat lagi satu dialog lam cite ni..
" saya boleh berhenti jumpa dia, tapi mak kene tolong saya buat satu benda.. tolong ajar hati ini untuk melupai dia" err.. lebih kurang la.. hehehe.. tapi series cerita ni best.. nangis x ingat tgk cite nieh.. heheheh..



11. Always craving for this

hayoooohh!!! ini tak bole tahan wooOooo.. green tea frapuchino .. dapat ni.. tenang jiwa beb.. hahaah.. by the way, green tea ni pon sgt bagus tuk kesihatan.. ok.. tibe2 rasa nak minum lak benda alah ni.. tapi masalah nye, mane nak cari sturbucks kat terengganu ni.. waaaaaaa..



12.
Hello..Hello..

ni la kaedah kalau x mamapu nak beli blackberry... hahaha.. beli yg macam blackberry pon jadik la.. hahaha.. ni la buah hati ku.. samsung corby txt.. fon ni not bad la.. design cantik.. cume function je la kureng.. heheeh.. al maklum la.. ramai org x suke pakai samsung.. ye la, sebab die x frenly user.. tp xtau la... fiq da 2 kalai kot pakai samsung.. sronok je pakai samsung nieh.. hehehe



13.
Tenang jiwa

cuti2 malaysia!! yeah!! haaa.. fiq sangat suke pegi air terjun nieh.. mandi2 sambil ilang kan stress..ye la, dah name pon duk kat hulu terengganu.. harus la dekat ngan air terjun.. hehehe.. kat tempat fiq ade satu waterfall yang terkenal.. sekayu namenye.. huh? x penah dengar? ok fineee...time2 cuti ni la syok pegi air terjun.. tp bln ecember cenggini x ley la nk pegi kan.. ko gile nk pegi time2 ujan camni.. mau di bawak arus nanti.. huhuh



14
. heheeheh...

hah? nape wat muke pelik? x penah nampak bedak sejok? hey! i pakai oke! hahaha.. actually my lecturer yang cadangkan fiq pakai ni.. sebab my face da terok gile.. so die cadangkan pakai benda ni.. lecturer fiq tu lelaki la.. die pon pakai bedak sejok ni.. n muke die x yah cakap la.. memang licin la kan.. so, fiq cube la.. my lect. suh campur ngan air mawar putih.. si bile pakai.. wah!! seharum bunga... yg menggoda..*misha Omar disitu ye.... stakat fiq pakai okay la.. berkurang la benda2 asing kat muke nie.. huhuh..

whoa!!!! akhir nya!! kite sampai ke item no 15!!! ( penat wei) hahaah

15. My first time


hoh? nape ngan qarl's 15? bukan nak bodek ye inche2 dan kakak2 sekalian.. just nk share.. selama setaun lebih fiq berbloging nieh, ni la first time fiq masuk contest kat blog ni.. huhu.. bukan ape, before this, fiq ni bloger pasif.. bukak blog pon sbulan skali.. nk wat entry lagi la.. so bile da aktif balik ni, fiq ade la nmpak bnyak contest.. buat itu, buat ini.. tp mcm kurang berminat disitu.. tak tau la knape.. tapi bile tgk contest qarl's 15 ni, terdetik la hati mau join.. x salah kalau mencuba kan.. ( kipas lagi.. kipas)hahaha..


dengan ini, saya tag 3 orang bloger2 cun n kacak!

Mera Zati
Ijai comel
Airil korea

18 comments:

  1. Dear Afiq,

    thank you so much for joining the contest.

    cool.

    wait for the result on dec 15.

    keep on blogging and keep on reading my blog.

    Salaam

    ReplyDelete
  2. afiq !
    jename bedak sejuk uh same ah ngan yg aku pkai.

    muahahahaha !

    ReplyDelete
  3. nama anak sedara hang lebih kurang sama ngan nama anak sepupu aku.. Hakil DARWISY and harith WAFIY.. haha..

    ReplyDelete
  4. Qarl: most welcome.. =) excited kot join contest ni.. by the way, congratulation for complete ur projects and came up with this wonderful contest..

    ReplyDelete
  5. sufi: ayioo.. patot la muke u licin! hahahaha.. =P

    ReplyDelete
  6. zwan sabri: aiyooo!! hahaha.. sgt kebetulan!! hahahah. mesti iorg comel gak kan? hohohoh.. ^^,

    ReplyDelete
  7. salam...aku pon nak dlsr yg smart bangat tuu...huhu :)

    ReplyDelete
  8. done!

    http://devilviernes.blogspot.com/2010/12/my-15.html

    ReplyDelete
  9. cerita film dear john tu adaptasi dri novel dear john gak ke??...aku pon nak gak DSLR tu..teringin siot...

    ReplyDelete
  10. nizam: kan! smart giler!!! harga pon ok je ak rasa.. huhuh..

    ReplyDelete
  11. Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) : huhuh.. tenkiu2.. =)

    ReplyDelete
  12. mera zati M.z : da tgk... ko nyer lagi gempak ari ak! camner tu? hahaha

    ReplyDelete
  13. man yusoef : yup2.. movie dear john tu adaptasi dari novel ni la.. tp baca novel die lagi best.. series... DSLR ni cun kan? huhuhu.. nak sgt beli.. hohoh

    ReplyDelete
  14. alaaa...xsempat nk respon...huhu

    ReplyDelete
  15. wahhh jeles nk jugak teddy bear huhu..salam kenal..

    ReplyDelete
  16. hahaha
    ade teddy bear.. 2 ketul lak tu..
    huk2..
    moge sntiasa cntik berseri dgn ramuan bodak sejuk tu ye...

    ReplyDelete