Nov 23, 2011

ujan oh ujan...

bukak mata..kelip-kelip.. tutup mata..
bukak selimut.. tarik-tarik.. tutup selimut..
bukak mata..kelip-kelip.. tutup mata..

haaa.. ape xtvt tu? ce teka.. hahaha.. ape lagi.. tido la..




 adoi.. bile masok musim, tengkujuh..ini la xtvt paling best n paling di gemari ramai.. eleee.. x yah tipo la korang kalau kata tak tido musim2 ujan ni.. lagi-lagi kalau krang tgh cuti sem mcm fiq ni ha.. alamaaak.. tak leh nk wat pape beb bile ujan turun non-stop ni.. hatta nk mandi skali pon.. pikior 2-3 kali.. hahahaha..

segala xtvt terus terbeku.. nk basuh baju x leh.. nak g jogging pon x bole..  so kalau pas cuti fiq teteap gemok.. salahkan ujan.. bole? hahahaha

hmm.. tapi bile fikir-fikir balik.. things happend for a reason rite? allah turunkan hujan tak henti-henti mesti ade sebab..tak gitu..masa ni baru la kite sear nikmat matahari tu.. sebelom ni uk complain panas je.. haaa.. skang.. da sejuk.. complain jugak.. kan? x yah kata kat org lain.. fiq sendiri pon cenggitu.. haahaha...

Nov 16, 2011

biar ikhlas ye dik..

"Kalau dah nama LELAKI tu meang LELAKI jugak.. Baik yang tua, baik yang muda. Barang mesti bersepah-sepah.. Tak kiralah barang sendiri atau barang rumah.. Kalau kemas pun, asal boleh jer.. Nanti mesti yang perempuan kene kemas balik. Kan dah dua kali kerja??!!! Saboooor jela~.. Gggrrrr..==,"
tu dia.. start blogging ngan quote kata-kata seseorang...  salam.. hye sume.. actually ni status fb one of my fren dalam fb.. err.. tak kenal sgt pon die.. add kat fb camtu je.. past x penah nk bertegur sape pon.. huhuh.. tapi semalam fiq nmpak status ni kat wall die.. dengan pantas ak balas:

  
"Sebab tu la diciptanya wanita.. Untuk menampung kekurangan.. Tuk melengkapi 
satu sama lain.. Biar ikhlas dalam buat kerja.. ^_^"


adik.. memang la lelaki tu ramai yang suke wat sepah.. fiq akui.. fiq sendiri pon lelaki.. bersepah juga barang-barang... tapi.. jangan la marah sampai camtu.. kalau kite buat kerja.. biar ikhlas.. jangan ungkit- ungkit.. ok.. faham kamu penat.. tapi, biar la kepenatan tu berbaloi.. buat kerja ikhlas, penat dpt pahala.. buat kerja tak ikhlas, penat.. pahala x dpt..penat je lebih..


ok.. cuba korang buat kerja dalam keadaan gembira.. keadaan tenang jiwa.. seronok tak buat kerja? penat tu memang ada.. tapi seronok kan? okskang cube buat kerja masa tengah marah.. penat jugak kan? tapi seronok tak? sedar tak buat kerja dlm keadaan marah, 2 kali ganda penat nye tau.. 1st penat sebab buat kerja.. 2nd penat sebab marah.. marah tu penat tau.. gune emosi.. berkerut dahi..penat sume tu..


so pasni.. kalau tak suke skali pon kerja yang kite kena buat tu.. cube tarik nafas panjang2. tuka mind set.. dari pada marah.. kepada suka.. tak yah marah2 bile buat kerja..  awak maki-maki pon. kerja tu kene buat jugak.. so baik tenang kan fikiran jap..pastu buat kerja yang kite kena buat tu..






tak salah kan kalau ikhlas wat kerja? =) 
 

Nov 14, 2011

bersabar wahai kawan..



tak salah kalau nak suka pada seseorang.. 
tak salah kalau nk menyayangi seseorang.. 
tak salah jugak kalau nak menyintai seseorang..

kerana..
suka
sayang
cinta






itu semua lumrah sebagai seorang manusia,,
tapi.. harus ingat..
bagaimana kamu menyukai seseorang
bagaimana kamu menyayangi seseorang
        bagaimana kamu menyintai seseorang itu...

simpan dalam hati
atau
luahkan isi hati..

simpan dalam hati..
merana diri
menyintai dalam sepi
diri sendiri mati

luahkan isi hati mu
agar dia tahu
betapa ikhlas cintamu
walau dia tidak mahu
tapi itu satu kebenaran..




tak salah mencuba.. jawapan ya atau tidak bukan persoalan.. tapi yang penting, hati rasa lega.. tak dibebani rasa yang menyelubungi...








kalau jawapannya YA..
sape yg gembira?













kalau jawapan nya tidak
move on kawan.. hatimu bukan milik seorang gadis sahaja..
someone better is waiting for you!






** entry khas buat my fren merangkap my brother.
bile org tak reti bercinta bg nasihat pasal cinta.. lalaalalal.. 




Nov 8, 2011

menjadi tetamu pada aidil adha 2011..

      salam.. firstly fiq nak ucap selamat menyambut hari raya aidil adha.. semoga segala pengorbanan kita diberkati yang maha esa.. amacam? seronok makan daging lembu ngan daging? hehehe.. makan tu makan jugak tau.. tapi pengertian korban tu jangan lupe.. hehehe..

kalau tahun lepas, beraya kat KL..sebab tak balik kg.. taun ni nasib ku sama.. tak balik kampung gak.. tapi alhamdulillah.. raya aidil adha kali ni lain sket.. bagi fiq istimewa sket.. one of my fren dengan baik hati nya menjemput fiq beraya ngan family dia kat s,alam.. howaaaa.. sangat heppi.. hehehe..

special thanks to abg sya and family kerana sudi menerima sy beraya, haa.. kalau tak, mau nye menangis lagi masa dengar takbir raya.. jangan tak tau.. taun lepas mengalir air mata bile dengar takbir raya.. malam raya ok lagi.. bile pagi raya.. macam air paip mengalir air mata ak ni. hahahaha... taun ni tak nangis da..sebab tak beraya sesorang.. hehehehe,,sedih tu tetap sedih bile tak dpt beraya ngan family sendiri.. tapi dapat tumpang family orang pon jadi laa.. hehehe

tertarik bile tengok satu keluarga yang sangat heppi.. bukan kemewahan menjadi pengukur..bukan rumah besar menjadi pengikat.. tapi satu ikatan kasih sayang yang jelas dapat dilihat.. terima kasih lagi skali buat aunty vivian n mama abg sya.. maaf kalau ade menyusahkan.. ohh.. aunty vivian mak buyung GRAND ye..walau mengandung, tapi tetap meletop.. hahaha..
( nk ckp depan2 maluuu.. hahaha)




ntah kenapa fiq tak banyak cakap.. mungkin segan kott ngan family abg sya.. hahaha.. pura2 malu ye.. ngaaa... insyaallah, di lain masa, kite jumpa lagi ye.. =)


p/s: tgh siapkan hadiah tuk abg sya sempena konvo beliau... ^_^

Nov 2, 2011

jatuh cinta dengan camera lomography..

salam.. hello sume.. hari ni ak sangant rajin tuk blog walking..sebab da lame gile tinggal.. hehehe.. so masa duk syok singgah kat blog-blog yg ak follow.. tetibe jumpa benda yang sgt menarik perhatian ak... huhuh.. hayoh..lagi mau tanya ka apa itu benda? hahahaha... rasa jatuh cinta dengan camera lomography..  cube intai blog diorang ni.. gambar sgt cantik! kagum lak rasanye.. heheeh..   blog Naz Zan and blog itik kejam.. haa..da tgk lom? cantik tak? cantikkan?


disebabkan 2 entri diorang ni, ak da jatuh cinta kat camera lomography.. nak salah kan diorang boleh tak? hahaha.. juz kidding.. dulu pernah la tgk camera ni.. cantik la n tau la ade effect2 yang boleh dihasilkan dgn cemera ni..tp tak tau plak hasil nya secantik tu.. huhuh..


ade 3 sebab kenapa ak jatuh cinta ngan camera ni,




1st
  camera ni sangat comel!!!! comel dari segi fizikal nya..maksud aku design camera ni sangat menarik.. tak caye? betol ni tak caye? tgk gamba2 ni...












haaa.. comel tak? cube la ckp tak comel..  hempok kepala ngan peti ais kang! hahahaha


2nd
      sebab macam lain dari yang lain..kalau skarang..ramai duk gile dslr kan? so bile tgk camera ni, ak tgk cam a bit different.. memang la benda ni da lama.. tp tak ramai kot yang guna camera ni..

3rd
     the most important thing is.. gambar yang dihasilkan sangat cantik.. mcam ade cerita tersendiri yang terkandung dlm gambar tu.. cakap bnyak tak de kemana kan.. korang tengok je gambar2 ni..






haaa..amacam? cantik tak? myb ade kata gambar guna lomography ni tak cantik..takpe la.. tu pendapat masing-masing..tp bagi afiq razak, gambar-gambarnya sgt cantik! hehhe

Afiq Kata: hmm.. ade sape-sape nk hadiahkan fiq camera ni tak hahaahahaha



Nov 1, 2011

the truth thats hurt

        salam,..pernah tak korang hadapi kebenaran yang pahit tuk di telan? mesti penah kan? kadang-kadang hidup ni kejam kan? menghukum dengan bergitu pedih.. bile kite dapat tahu sesuatu yang betul, tapi ianya sangat menakutkan untuk dihadam oleh emosi dan perasaan.

tapi.. kebenaran yang pahit mcm peria ni lebih bagus dari penipuan yang manis macam gula tu kan? suka atau tak, kebenaran tu la kita kene terima senan ianya sesuatu yang pasti... kan?tak perlu bohong diri sendiri semata-mata nak tutup kebenaran yang pahit tu.

tapi, sebelum kita nak tahu sesuatu yang benar tuk sesuatu perkara, hati kena tenang, minda kena sedia.. baru lah kebenaran yang pahit tu, boleh kite kunyah perlahan-lahan, telan dan terus hadam.. memang pahitnye tu terasa, tapi ianya hanya sementara.. yang penting, kita tenang menelan kepahitan tu sume..




senyum je..walapun sakit.. =')

Sep 7, 2011

Wordless wednesday #1


tersentuh jiwa kecilku

Sep 6, 2011

Kisah Raya.. ^_^





salam.. sempat lagi kot nak ucap selamat hari raya kan? hahahaha... maklum le.. update setaun sekali.. hehehehe.. org duk cite pasal raya.. meriah memasing raya.. nak jugak cite kite nye raya.. hahaah.. masa puasa mak ak da ckp awal2 da.. baju melayu tak yah beli..sebab die da tempah.. huhuh.. so ak ok je la.. tade hal.. asalkan ade baju... 2 hari sebelom raya baru tgk baju melayu tu.. ngaaaa.. sekali kaler kuning daaa....  gumbira la aku.. hahaha..memang teringin nak baju melayu warna kuning pon.. ngaaaa... suke2! tenkiu MOK!!!
 persiapan raya cam biasa la.. wat rendang.. wat arcar.. huhuh.. paling best bab kopek kelapa, pas tu kukur.. haaa... sib baik kukur 3 bijik je.. kalau nk kukur 8 bijik! mau tak raya ak sebab penat.. hahahaah..


tu cite sebelom raya.. semasa raya plak, lepas je semayang raya.. nak bgtau jugak ni ak p masjid.. lalalaa.. masing2 berkumpul.. sesi fotographi n sesi maaf-maafan.. masing2 nak bole di kumpulkan, bukan main susah.. ade bersembang, ade melantak.. last-last, dapat gak kumpul reramai.. hahahha tgk pic jom.. tapi gambar tak clear sgt laaaa.. sebab tade dslr.. huhuhuh...




hah.. gambar satu family.. huhuhuhu... memang da lame tade tema-tema ni.. 
masing2 pakat pakai warna yg suka.. hehehe..



 Atuk, Nenek bersama cucu ke2..  sian cucu 1 n 3rd..
balik raya lambat sket.. hehhehee..


lepas da siap salam2.. mintak maaf pastu wat dosa balik sebab ngumpat.. amek gmba lam umah da.. amek gmbar outdoor plak.. kazek ak la yg menggedik.. ngaaaa... masing-posing maout.. hahaha walaupon tade bakat jadi model.




kazen ak.. nana.. ^_^

haaa... classic tak? basikal ade raga tuu.. hahaa

 dua-dua masih single yek.. yawwww.. hahaaha



 maaf kan diorg.. berangan jadi model kuat ni.. hahaah


haaa.. ni mat salleh dlm family.. tak ckp melayu da.. 
bantai speaking je.. hahaa


so tu je la kot stakat ni.. hehehe.. sekali lagi.. selamat mnyambut hari raya.. maaf zahir dan batin... :3


Aug 18, 2011

demam tatkala ramdhan

salam korang... sedar tak sedar da separuh ramdhan da kite ni kan.. korang amacam? ok? hope ok la.. jangan macam aku.. demam masa bulan ramdhan.. memang tak cara!!!! tak sangka ramdhan kali ni kene demam lak.. lame da tak demam masa bulan pose ni.. huhuhuh...






3 hari tak g class haaaaaa... yang ni syok sebab tak larat... paling tak syok bile makan muntah... makan je muntah.. dah la seharian tak makan... bile berbuka tu, jamah la sikit makanan.. tapi last2 kuar balik... haaa... abes tu perot ni nak hadam ape? angin? huuuuuu....



alhamdulillah, pas da 3 hari melepek atas katil, hari ni rasa segar sket... bole la kuar amek angin.. walaupon ada rasa loya... adeeeiii.. kalah org mengandong... hahaahah.. camner?






lately ak rasa macam jauh ngan sesetengah orang.. ntah la.. myb sebab jarang jumpa, so ikatan tu da tak kuat... or myb silap ak kot.. myb ade mane2 perangai ak yg diorang tak berkenan.. huhuhu.. memang kite tak dpt puaskan hati sume org..tapi kalau da sume org cam tak puas hati kat kite? ape ak nak buat? adeh.. tak larat nak pikir pasal benda ni... sebab nye.. kadang2 ni perasaan ak je.. tapi kalau betol? biar je la.. insyaalah time will heal it.. =) k la.. nak rest dulu.. lenguh2 badan ade lagi ni.. huhuuh

Aug 1, 2011

dalam kesamaran ku ucapkan


fiuuu.. fiuuuu.. bersawang habes blog ni... hahahha.. adehh.. dulu konon-konon nak amek semangat baru tuk blogging.. last2 hampeh.. hahahaha.. tajok entry da mcm sinetron kat Tv3 da ha.. hahaahha... walaupon blog ni da samar-samar kewujudannya.. da suam2 kuku kata org.. tapi, Dear AfiQ stil nak mengucapkan selamat menyambut bulan ramdhan... syukur sebab sempat kita merasa ramadhan kali ni.. dapat merasa penuh atau tak, tak tau lagi.. so berpuasa la sebaik mungkin ye kawan-kawan.. 

 
sume sedia maklum.. bulan ramadhan ni banyak fadhilat nye.. nak cakap bnyak. kite ni tak de la bnyak sgt ilmu.. hehehe.. ce korang google pasal kebaikan bulan ramadhan.. mesti bnyak.. hehehe...  insyaallah.. betul kan niat kita, berpuasa kerana allah.. bukan puasa sebab org lain puasa, kite pon puasa jugak.. salah tu anak-anak.. nawaitu tu mesti lah kerana allah.. insyaallah, amalan kita diterima..



.:SELAMAT BERPUASA:.

Jun 20, 2011

it's not a good start..

alhamdulillah... satu impian yang dah lame ak inginkan, dah tercapai, walau sekadar jadi penari istana tuk persembahan makyong, tapi tu da memadai.. tak sangka angan-angan yang ku pendam jadi kenyataan.. 3 hari yang amat bermakna dalam hidup aku.. tapi pesan orang tua, jangan terlampau gembira, kelak kita menagis.. mungkin aku terlupa seketika pasal tu..



mungkin terlalu gembira sehingga aku menangis.. sehingga aku tension.. dengan masalah asrama yang ntah pape, dengan kesihatan tak berapa nak elok.. ak sedikit tertekan..

aku mendesak kerana ingin bersama kamu.. aku mendesak kerana ingin kenal dengan lebih dekat.. tapi mungkin kamu tidak melihat kearah itu... 

awal2 sem hati da rasa tak best! memikirkan penginapan yang macam ini rupa, memikirkan pelajaran yang bakal ditempuh.. memikirkan diri sendiri...

aku hanya minta sedikit perhatian.. agar diri ini rasa dihargai... agar penantian ku selama ini betul2 berbaloi..

Jun 10, 2011

"Album Terbaru Ning Baizura - DEWA"

assalamualaikum.. salam sejahtera tuan-tuan dan puan-puan yang berada di rumah.. haaa..  hari ni, anda bersama saya chef AfiQ! hah! hari ni, menu istemewa kita ye tuan-tuan dan puan-puan adalah "Album Terbaru Ning Baizura - DEWA"!  ha.. panjang tak panjang name resepi tuh? hahahaha.. ok.. mari kita tengok ape bahan-bahan dalam album ni yang membuatkan album ni mantap!

        3 camca Raksasa( rabak! mane nak cari benda alah ni? hahah)
        2 camca Sampai
        2 biji Mama Papa
        1 cubit  Bila 
        3 mangkuk Pencarian 
        sesedap rasa Propaganda 
        sepanjang masa Alhamdulillah( haaa.. kene sebut sepanjang masa tau! 
        baru berkat..insyaallah.. :)
        sedar diri Aku Bukan Dewa( jgn nak rasa diri dewa! khurafat wei!)


campurkan kesemua bahan-bahan tadi, ini lah hasil nya.. taddaaaaaaa...




haaa.. susah bukan nak  hasilkan dewa ni? so senang cite, korang beli je kat kedai.. hahahaha.. nak tau lebih lanjut pasal album ni, intai2 je kat  
www.ning-baizura.com 


bahan-bahan yang fiq nyatakan kat atas tu, sebenarnya 8 lagu baru yang ada dalam album ni.. nak tau hebat tak hebat lagu2 tu, check diz out!  Abg Qarl ade wat review pasal lagu2 tu..

nak tau kehebatan album ni, korang tgk plak video khas ni..






hah! mantap tak mantap? ape lagi? pegi la cari skang!!! hehehehe..

Afiq Kata: gigih update jugak..walau da lame tak berblogging.. =)

Jun 8, 2011

setelah sekian lama...


salam.. adoilaaa.. gile bersawang blog aku nih.. hehehehe.. mane tak nye.. last entry 25 may 2011.. adeh.. tolak campur, da lebih kurang 2 minggu tak update! hayooh! lame tuuu.. hehehehe.. sah2 tade org datang belog aku nih. hahaha.. nape tak update? errrrrr.. nak kata bz, tak pon.. duk umah, makan tido,Fb.. tu je.. siap bole rasa bosan.. so kalau nak kata alasan tak update sebab bz, tak la kot.. heheheeh.. tp ntah la, lately nafsu nak berbelog tu da kureng.. kenape ek?

kegairahan  nak blogwalking, nak tulis entri sume da makin malap.. hahahaha..  actually tetibe ak rasa diri ni tak berbakat dalam blogging, sebab bile tgk blog2 org lain, susun atur ayat, cara diorg cerita, sume best.. tp bile ak tgk ak nye la. hehehe.. cam kelakar pon ade. huhuhuh..

tapi sayang plak, sebab blogging ni sgt seronok kot.. da lame tak kenal orang2 baru.. even nak pegi gath pon da tak segigih dulu.. kenapa ek? adooi.. tau, kalau ta pegi, memang rugi.. tp malas je kaki nak melangkah g sana.. huhuhuh..





AfiQ RazaK sedang mengumpul semangat tuk kembali aktif berblogging.. hehehehe.. walaupon blog ak ni blog peribadi, cite pasal aku je manjang, hope ade yg sudi singgah.. heheheh..

May 25, 2011

pertemuan pertama..

salam.. final exam da nak abes! yeaaaa! orang lain sibok stadi, aku duk rilek cam tade pape berlaku.. mati la pointer sem ni.. hahaahah.. tape2.. insyaallah ade rezeki.. jawab semampu yang boleh.. tak gitu?  bulan mei ni, macam2 benda berlaku.. hari guru la, hari ibu la, mcam-macam la jadi.. tapi yang pasti, 21 mei 2011 akan terus terpahat menjadi kenangan terindah dalam hidup Afiq Razak.


lama menunggu.. lame menanti tuk bertentang mata.. sebelum bersua, hati berdebar bukan main.. da macam nak naik pentas wat show..gedik! bila bertentang mata, terpesona dengan rupa paras yang menawan.. tertunai sudah ape yang dihajat, nak menikmati donut bersama.. =) nak tgk wayang sesama, nak lunch sesama, nak jalan-jalan cuci mata sesama.. terima kasih.. itu je yang mampu sy ucapkan..






puas hati ni terasa.. da lama hati ni menangis sebab sedih, da lama hati ni terluka.. tapi, 21 mei, luka dan parut sume hilang.. terus ghaib.. lagi mujarab dari ubat gamat.. tak pernah hati ni menyimpan dendam..tak pernah hati ni ada rasa benci...

bila kamu kata kamu rindu.. diri ini terapung.. diri ini melayang..harap hati ini terus berbunga..harap jiwa ini terus ceria..

 aku tetap menikmati setiap detik dan waktu yang berlalu.. kerna ku tahu, kau ada untukku...

i fallin' for you and please say i do..

May 13, 2011

harimau seksi malaya.. auuum..

salam.. hye sume.. erm, panas kan 2,3 hari ni.. so jaga kesihatan tu leklok tau.. kang tak pasal2 demam la... uhuhuh.. minum air bebanyak.. (ha... mula latu  nk membebel mcm makcik2.. hahaha)  korang ingat lagi tak aritu fiq ade cite pasal maskot? tak ingat? ke tak baca? hahaha.. lau nak baca, [KETIK SINI.]


hehehe..kalau taun lepas, fiq buat maskot bumblebee yang tak bape menjadi, taun ni.. tadaaa! afiq razak transform jadik harimau seksi malaya! hahaha.. ak smpai skang tak tau nape ak g amek lagi wat maskot tuh! adeii! taun depan takmo da.. ngee.. walaupon my team mate kata contract 5 taun.. adei.. tak sanggup da.. hahaha.. gile glamer sgt! errr.. nk tgk ke camner harimau seksi malaya ni? hehehe.. 




sila scroll kebawah..


































bawah lagii..






















sket lagi..























cube auumm sket...














aummmm....















nyiahahaha.. mesti korang nyesal kan tgk? buroook.. hahaah..









haa.. dikelilingai gadis2! part paling best jadi maskot.. lalaalala..


tapi..malangnya.. harimau malaya ni.. (errr..ade org pnggil rimau maybank... kejam! hahahaah) kalah dengan naga boncit nih! mencik!

huhuh.. gmbar die bia kecik je! hahaha..tp memang layak pon naga ni menang...comel kot! huhuh.. bersemangat team diorg buat.. tak mcm ak.. pulun last minit. hehehe..




Walau Kita Kalah KOT
Tapi SHAHBANDAR tetap di hati
(Mia 2011)


thanks to all shahbandarians.. hehehe..sebab bagi kerjasama.. sory pada mane2 pihak yg kene marah2 tu.. =P
taun depan kasi cann kat org lain la plak jd maskot naa.. hahaha.. peace yaw..

May 9, 2011

sayang mok!!

AfiQ!!!!!!!! bangun la! smayang suboh nuh! hahaha... itu la suara yg memecah hening awal pagi.. bile mak fiq kejut subuh.. errr.. fiq ckp awal pagi eyh? heheheh.. pagi la sgt..kalau awal pagi, tade la my mom nk jerit2 camtu.. hehehe..

enty khas buat Cg. Normadiah..


hehehehe.. mok, hehehe.. kite nak ucap selamat hari ibu.. nak tepom, maluuu.. hahahah.. nak msg doh mareng.. ingat doh.. pahtu gop bz, truh dop ingat nk msg.. hehehe.. nak nyanyi ke mok, suare dok sedak.. kang nyanyi kang, nyesal plop mok dengor! nak beli hadioh, duit elaun abis licin doh.. hehehe.. hadioh postponed dulu deh... tungguuuu... hahaha... so kite tulis sini je la mok eyh.. heheheh.. mok baca la deh.. hahaha.. kite nk ucap time kasih sebab 21 taun doh jaga budokk gemok neh... hahaha.. dari baby dumex hok comel, ke jejaka tampan lagi kacak bergaya ni... hahahaha.. anok mok ensem kan? kan? haaa.. anaok sape mok! kalau mok comel, anok lagi comey! hahahaha...
( ila,k.ya, udin, sya2, n gg sila jgn jeles!!) hahahaha.. 

kite nk mintakk maaf lau ade wak mok sakit ati ke, maroh ke.. bkn nk derhaka..(aiyooo.. tak sanggup jadi batu mok eyh.. hahahaha) tp gitu ah..kadang2 wase malah nk wat benda hok mok suroh.. tu je.. bkn nk melawan.. hehehe.. tapi kalau kite dop kabo pon mok tau kan? kan? tau nape?? errr... kite sayang mok la.. hehehe.. walaupon mok ade anok2 baru sbeloh rumoh tu, tapi anok2 mok hok original mesti la mok lagi syg kan? dop gitu? hehehehe.. mok, jaga diri molek2 deh.. makan banyok2.. takyoh diet2 la.. comey doh! dok  caye, tanye ayoh nuh.. mok comey op ayoh? alaaa, kalu ayoh kate dop comey, die saje2 je tuuu.. ayoh malu gop oh.. hahaha.. kalu mok dop comey, lame doh ayoh ngorat mek salleh kat skoloh nuh.. tp mok comey ngat ekpom,,sebab tu ayoh rilek je.. hahahaha.... cukup ah kot..kang bnyok2 kang, kene maroh plop.. hahahaha.. tuk k.ya n ila lala, selamat hari ibu jugop! aci la, wish skali ngan mok?! hahahha.. jadi la mok hok meletop mcm cg.normadiah! mintop la tips ngan mok gane nak jadi hot mama! hahahaha.. 


mok, kite mewakili 6 lagi anok2 mok, ucap selamat hari ibu.. terima kasih atas sume pengorbanan mok.. hehehe kami sume
SAYANG MOK!!!


meh nok cium sket pipi tu meh... muuuuuuuuuuuuuuuuuuaaaaaaaaaaah!!!


heheh.. eyh..ayoh nok gok? tunggu hari bapa plop deh.. hehehehe







 awwww!!! 2-2 comel!!! kan??! hahahaah



bersama boifren terchenta! =)

May 6, 2011

Review : PanCake House.


salam.. hye sume! korang sehat? walau ade masalah, tapi idop kene enjoy k? letak probs tu kat tepi dulu.. biar berhabuk, baru amek balik die.. hahahaha.. ok, kali ni, fiq nak review satu kedai makan.. hehehe.. ni my first time nak review pasal makan2 ni.. so memandangkan fiq baru dlm review, i choose a new shop also.. boley? heheheh..


korang kadang-kadang mesti da boring kan duk makan fast food je tiap kali g mid vally.. ye la, tu paling senang kan? tapi, ape kata korang try something new.. tak pon, lau korang nak lepak2 sambil sembang2.. nak makan ringan2, kat sini pon ok gak.. Pancake House kat midvalley is a great place for me..

da name pon pancake house kan, of coz la main dish die pancake.. hehehhe.. macam2 jenis pancake ade, butter pancake, choclate pancake.. tp jgn risau.. kalau korang taknak mkn pancake, menu lain pon ade jugak.. waffle, taco, spegeti.. macam2 la ade.. hehehe..


hari tu fiq singgah kat pancake house ni, so fiq try la one of the menu kat kedai ni, try satu je la dulu.. tak kan nak try sume skali gus! mau mati kekenyangan plus mau kopak beg duit... hahahha.. jus kidding.. so, tuk first trial kat kedai ni, fiq order

Best taco set.
tuk set ni, ade 2 taco, 1 iced lemon tea n 3 piece small pancake.

                                                              2 piece tako + ice lemon tea
.                                                                                        



                            
    Mini pancakes


 sory coz gambar tak bape nak elok.. fon murah je.. next sem i pon mungkin? hahahaha..  ok2, tuk taco ni, fiq memang sangat berpuas hati.. sebab rasa dia sedap kot.. tapi tak pedas sangat.. tu je la kurang sket, tapi, tetap sedap.. and for the pancakes, belive me, pancakes dia sangat lembut.. syrup dia pon just nice.. tak manis sangat....fiq mula2 konon2 nak rasa je dulu sikit.. bila da makan tu, tak ley berenti kot! hahaha.. terus hadap 3-3 bijik tu.. sib baik mini je.. lau yg besar? hahaha.. terbongkang kat situ la jawab nya.. hahaha..

ok, for the price, tuk set taco ni, sume skalu RM16.70.. so for me, it's ok la.. kalau tak silap, harga tu 2 piece classic pancakes, around rm6 and kalau 3 pieces tu, around rm9 something.. so bole la kan? sebab sedap kot pancakes dia..  enviroment kedai dia pon sangat cantik.. seronok je makan kat situ..


so, kalau rasa nak try something new, ape kata korang singgah kat PANCAKE HOUSE ni kat mid valley.. bertentangan ngan KAMDAR je.. senang nak cari.. jom ramai2.


                                              .



mcm nk pegi lagi skali, ade sape2 nak belanja? hehehehe.. =)

May 3, 2011

Lepas Rindu..

         salam.. cuti hari pekerja walaupon sehari, aku tak di sia-siakan kali ni, sabtu pagi, kul 5 pagi, terus bertolak dari puncak alam balik terengganu!! huwaaaa!!! exited beb! tapi end up, dlm kete, ak ZZZZzzzzzZZzzz sepanjang masa.. hahaha.. ngantok sgt huhuhu..



    
     bile balik umah, jiwa tenang, hati lapang... tade da nk pikir masalah kat maktab ni, tade da nk pikir pasal hati n perasaan ni... tgk muke mak ayah,lupe terus sume tu.. dpt gosip2 ngan my sis! pergh! bnyak dosa aku! haahahha.. mcm2 isu kuar!  terutama bab kutok orang.. huwooo! ape kes? hahahaha..biar la rahsia

..


     alhamdulillah, malam tu family kitaorg buat majlis aqeqah.. syukur majlis berjalan lancar. bile balik, bab makan memang tak ley nak tolak... mak masak sedap-sedap! huwaaa!! tade da diet-diet ni haa....
cuti 3 hari tak cukuup!! nak cuti lagi! tak sabo nk cuti sem ni walaupon skejap je, bnyak program nk buat... hahha.....ala2 master chef kat umah nanti ^___^

2 orang ni la yang wat rumah lagi ceria.. darwisy and wafy

kek yang di sponser my bro, senang, rangkum skali sume... hahha..



p/s: you know i still waiting 4 you rite?

Apr 28, 2011

SikiT Je LaGiii.... huhuhuh..

     salam guys.... adeh.. blog ni da mcm anak terbuang da aku tgk.. terbior je sorang2.. huhuh.. jeles plak kadang2 bila tgk org lain update blog hari2.. huhuh.. tape la, masih2 ade tanggungjawab kan.. sikit je lagi ni haaa.. esok KOT kat kampus aku.. uhuhuh.. KOT ni hari sukan la senang cite,, huhuh.. well, walaupon ak ni bukan atlet, tapi ak tetap bz mcm atlet gak.. oit! gelak pasai pa? hahaha.. betol la.. taun ni lagi skali aku amek maskot.. huhuh.. taun lepas da pegang maskot ni.. taun ni, gatal2 offer diri buat balik..


     kalau ikotkan hati, taun ni aku taknak da buat maskot.. sebab bnyak keje kot, assingment lagi, class lagi, menari lagi.. penat.. tapi, bila tgkkan group yg diberi tugas wat maskot tuk taun ni cam tak jalan je.. huhuh.. aku terus offer diri nak wat maskot.. adeh.. mcm biasala,, ade je la yg marah.. ko ni itula.. ko ni ini la.. mcm2 la depa kata.. haii.. bior kan je la... melawan pon tak guna gak.. so telan je la bulat2.. ade jugak yg support.. hehehe.. tenks coz support.. ^_^


   paling best, taun lepas n taun ni, aku yg buat maskot, pastu nanti aku sendiri jadi maskot! org utara kata PULUN! hahaha.. nak wat camner.. tu je jln paling senang.. malas la nak ukur-ukur bdn org lain, baik ukur badan sendirik, pastu aku rasa lagi bebas lau nak wat pape kat maskot tu.. ade sesetengah org tak mo pkai itu la, takmo make up la.. so susah la camtu.. huuh.. so, kalau aku sendiri jd maskot, ape yg aku nak, ak sendiri hadap! hahaha.. ^__^


   taun lepas aku buat maskot bumblebee..  taun ni tema die rimau..haaa.. nak tau camner rupa maskot taun ni, kene tungguuuu.. tapi taun ni simple je la..sebab takde masa.. last year seminggu lebih kot buat..kali ni, wat dlm masa 3 hai jek.. huuuuUUuuU..



ni la inche bumble bee taun lepas.. huhuh

gadis2 jelita yek! hahahaha