Feb 21, 2011

azizulhasni awang hero kita!!!!!

assalamualaikum... hye sume.. pe kabo? pergghh!! lagi x update blog! dekat seminggu.. mula-mula nak update pasal my camping last week, tapi ak tangguh kan pasal tu dulu jap.. sebab ape??? haaa.. baca tajuk! mesti ramai da tau kan pasa ni.. well, hehehe.. afiq, biasa la.. lambat sket.. ngeee... yang da tau tu, baca je la ye.. hehehe.. yang tak tau, meh ak nk cite, nape si azizul hasni ni hero kira..

laaaaaaaa... ade yg tak kenal ke beliau? tape2.. klick je ni.. 

haaa.. da baca? hebat kan beliaw! hahaha.. bangga.. orang gannu tuh!... oke2.. tak penting bab tu, nape ak kata die ni hero kite?? semalam,  azizulhasni berlumba dalam Kejohanan Trek Berbasikal Siri Piala Dunia kat Manchester  malang tak berbau kata orang, masa pusingan terakhir dalam perlumbaan tu, pelumba Sepanyol, Juan Peralta Gascon tergelincir and then  terlanggar Azizulhasni. pergh.. bayangkan, dengan kelayuan yang sgt laju tu( erkk..cam pelik je ayat aku.. hehehe) berlanggar plak tu, mau nyer tak terseret jauh abg basikal kite ni.. huhuhuh...
and hasil daripada perlanggaran tu, ni la yg terjadik..

 kayu 23 centimeter tertusuk kak kaki!!! perghhh!!!! =.=''

kaki azizulhasni tertusuk serpihan kayu!  cube korang bayang kan.. serpihan kayu 23 sentimeter kat dalam kaki.. sedap tak sedap tu?? adehhhh... tapi... satu perkara yang buat ak sangat kagum katabg kite ni, beliau boleh bangun balik, kayuh basikal.. korang mampu? sakit2 tu, bagun balik, sambung pe yg korang buat.. ak rasa, kalau ak la kat situ, mesti blur2 lagi kot.. feeling2 sket, pastu baru sedar diri.. hahaha.. tapi beliaw TIDAK!!! terus dirembatnye basikal tu, naik balik, kayuh smpai ke garisan penamat!!!!  SANGAT BANGGA dengan beliau!!!huhuh
alhamdulillah, kecederaan tu tak serius, and pembedahan kecil dah dijalankan tuk buang serpihan kayu tu.. huhuh..



ni few pic masa kejadian tu.. huhuhuh... 

ngeri lak ak tgk ni bnyak2 kali.. huhuh


kaw tengok!!! kaw tengok!!! gigih kayuhbasikal!!! walau pon kayu still kat kaki.. adeeeehhh.. huhuh..

azizulhasni ni aktif gak berbloging tau.. klik sini lau nk jenguk blog dia.. [azizulhasni awang]..lau nak tgk lagi pasal ni, klik je kat sini.. video pon ade,, uhuhuh... [abg basikal xcident]

semangat kesukanan yang tinggi ni ak rasa kite kene contohi.. bukan senang nak cari orang yang betul2 gigih  macam ni tau.. uhuhuhuh.. so, jom la kite doa2 kan semoga azizul hasni awang cepat sembuh and bersedia tuk harum kan nama malaysia!!!



7 comments:

  1. kan..

    dia mmg HERO!

    walaupun tu dia tetap mendpt tmpt ke-3

    dan keseluruhan EMAS!

    tahniah la

    mmg dia

    F
    U
    U
    U
    Y
    O
    O
    O

    ReplyDelete
  2. OMG!!!
    SGT BANGGA DGN SEMANGAT BELIAU!!
    WAJAR DIJADIKAN CONTOH bg atlet2 laen..

    ReplyDelete
  3. wan: memang layak di beri FUYOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO kan??? bangga2!!! sgt mantap die ni!! huhuh

    ReplyDelete
  4. adie: tu la... memang sgt layak kot jadi contoh!!!!

    ReplyDelete
  5. gile syiol!!! sangat ngeri lak bile tgk...
    tp abg basikal ttp hero.. cayalah!!! ;)

    ReplyDelete
  6. terbaik beliau. contoh & teladan ank2 muda atlit malaysia. btw, muka kitorg same x? huaaaaa

    ReplyDelete
  7. tak sama kangsung ijai,,hahahah sowi afiq, terjah tak bagi salam

    ReplyDelete