Mar 4, 2011

inikah dinamakan rezeki?


salam... hye sume.. salam jummat tuk sume..  nk share sket ngan korang ape yang jadi hari ni.. alhamdulillah, hari ni, ak rasa sangat senang.. hati sgt gembira.. ape jadi? nak tau? meh..aku cerita.. heheehhe..  takde, hari ni, pagi2 tadi, bile bagun tidur, hati rasa sgt lapang... pegi mandi, solat sume, rasa mudah je..rasa lancar je.. kul 8 pg, g class.. haaa... kat sini je ade sket rasa berat.. sebab ape? hahaha... itu kemudian kite cite, tapi, takde pape pon..

abes class, ak pegi lantak tido! membongkang sikit punye sedap! hahahaha.. kul 12.30, terjaga.. rasa penat semacam je...  hati ni mula la terdetik.."malas plak ak nk g solat jumaat hari ni''.. mula2 konon2 nk smbung tidor.. tapi, mata langsung tak nak pejam.. then ak gagah kan diri jugak.. bgun, amek wudhuk, pastu tros g masjid..(kantoi x mandi dulu) hahahaha...

alhamdulillah... bila turun je, terserempak ngan budak2 batch ak... diorg ajak naik kete g solat... hayoooh!!!! melompat la nak! budak gemok cam ak ni, malas sket nk jalan.. ngeee... ye...ye... ak tau, kalau jalan kaki g masjid lagi bagos, lagi bnyak pahala...tapi..tapi... orang da ajak.. tak naik kan, ape plak die kata.. hahahaha.. sudah!

abes je solat, balik ipba, kaki teros melangkah kat cafe.. yaa!!! budak gemok skali lagi melakukan aksi dimana beliau makan tuk kali ketiga! tp x makan nasik la.. beli lauk je.. ratah lauk.. alhamdulillah lagi skali, masa nk bayar tu, ade sorang abg senior ni, nk bayar jugak.. kat kaunter.. tetibe die ckp kat abg cafe, kire kan makanan ak skali.. walaweeee!! di mau blanje!!!!! ak ape lagi.. malu tapi mahu!! hahaha.. ye la, ak x la rapat sgt ngan brader tu, tetibe je die blanje.. alhamdulillah.. rezeki...

so, kesimpulannye, ak rasa la kan, ni balasan instant yang allah kasi sebab ak tak ikotkan nafsu da godaan syaiton ni rojim tuh! rasa-rasa je la, yang sebenarnye, ak tak pasti lakan.. ak bukan nak bangga ak g solat jumaat ke ape, ak just nak share, nak bgtau, benda baik kita buat,pasti dibalas baik oleh allah.. cume, bila dibalas tu yang kita tak tau.. mungkin dibalas terus atau di balas kemudian.


yaw!!! dlm kelas org duk blaja, ak snap muke sendiri,,, hahaha..
erkk.. ok faine!! tau pic xdek kaitan ngan entry,, kasi chance la sket kawan-kawan.. hahaha

8 comments:

  1. aminn .alhmdulillah.. bgus tu.. Allah sng je nk tnjukkn bnde baik bruk kt hambaNya,, rezki tuu fiQ,, n_n

    ReplyDelete
  2. Afiq, nama Allah pastikan hurup besar. XD

    ReplyDelete
  3. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_---\_l__l---[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)--o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
    Maaf kerana lama tak berkunjung yerrr .. kerana ade masalah pada laptop aku..baru hantar repair lerr...

    rezeki ade di mana-mana ..... ye lerrrr buat baik di balas baik buat jahat jangan sekali

    ReplyDelete
  4. salam Afiq

    Alhamdulillah, afiq selalu mudahkan orang, insyaAllah Allah permudahkan Afiq

    ReplyDelete
  5. yeh....membalas komen anda di blog saya..nice entri...

    ReplyDelete