May 6, 2011

Review : PanCake House.


salam.. hye sume! korang sehat? walau ade masalah, tapi idop kene enjoy k? letak probs tu kat tepi dulu.. biar berhabuk, baru amek balik die.. hahahaha.. ok, kali ni, fiq nak review satu kedai makan.. hehehe.. ni my first time nak review pasal makan2 ni.. so memandangkan fiq baru dlm review, i choose a new shop also.. boley? heheheh..


korang kadang-kadang mesti da boring kan duk makan fast food je tiap kali g mid vally.. ye la, tu paling senang kan? tapi, ape kata korang try something new.. tak pon, lau korang nak lepak2 sambil sembang2.. nak makan ringan2, kat sini pon ok gak.. Pancake House kat midvalley is a great place for me..

da name pon pancake house kan, of coz la main dish die pancake.. hehehhe.. macam2 jenis pancake ade, butter pancake, choclate pancake.. tp jgn risau.. kalau korang taknak mkn pancake, menu lain pon ade jugak.. waffle, taco, spegeti.. macam2 la ade.. hehehe..


hari tu fiq singgah kat pancake house ni, so fiq try la one of the menu kat kedai ni, try satu je la dulu.. tak kan nak try sume skali gus! mau mati kekenyangan plus mau kopak beg duit... hahahha.. jus kidding.. so, tuk first trial kat kedai ni, fiq order

Best taco set.
tuk set ni, ade 2 taco, 1 iced lemon tea n 3 piece small pancake.

                                                              2 piece tako + ice lemon tea
.                                                                                        



                            
    Mini pancakes


 sory coz gambar tak bape nak elok.. fon murah je.. next sem i pon mungkin? hahahaha..  ok2, tuk taco ni, fiq memang sangat berpuas hati.. sebab rasa dia sedap kot.. tapi tak pedas sangat.. tu je la kurang sket, tapi, tetap sedap.. and for the pancakes, belive me, pancakes dia sangat lembut.. syrup dia pon just nice.. tak manis sangat....fiq mula2 konon2 nak rasa je dulu sikit.. bila da makan tu, tak ley berenti kot! hahaha.. terus hadap 3-3 bijik tu.. sib baik mini je.. lau yg besar? hahaha.. terbongkang kat situ la jawab nya.. hahaha..

ok, for the price, tuk set taco ni, sume skalu RM16.70.. so for me, it's ok la.. kalau tak silap, harga tu 2 piece classic pancakes, around rm6 and kalau 3 pieces tu, around rm9 something.. so bole la kan? sebab sedap kot pancakes dia..  enviroment kedai dia pon sangat cantik.. seronok je makan kat situ..


so, kalau rasa nak try something new, ape kata korang singgah kat PANCAKE HOUSE ni kat mid valley.. bertentangan ngan KAMDAR je.. senang nak cari.. jom ramai2.


                                              .



mcm nk pegi lagi skali, ade sape2 nak belanja? hehehehe.. =)

2 comments: