Jan 31, 2011

a little present for me..

salam,, ayoo..lame kot x update blog.. huhuh.. bz la konon nye..hehehe.. well, jan is my birhtday.. hehehe.. da lepas da pon.. entry ni khas buat all my fren yg wish for my birthday.. thank you so much guys!  ramai jugak sayang kat ak rupe2 nye.. hehehhe.. and ade jugak yg bermurah hati kasi kat ak yg tu ni hadiah! x sangka!! still dpt present!


ape ak dapat? haaa.. jom tgk! hahaha.. comel sgt!!!!!!!!



 
 haaa.. ni la hadiah yang aku dapat!!! hahaha.. xdek la bnyak.. tp sgt gembira..




Panda comel ni pemberian abg airil kite.. hahaha..jom singgah blog beliau [aril korea]

ni plak kakak kesayangan i kat IPBA yg kasi.. kak sai n suami.. hahaha.. gitu la..fererro rocher..
aduhh.. sedap kot!! ta tahan!!! hahaha
jom jengok2 [blog kakak hot!]


 ni adalah barang kesayangan ak skarang! hahaha.. ni beli sendirik je.. kire hadiah untuk
diri sendiri.. hahaha.. jam tu pon beli sebab ngah offer.. kalau tak, xde nye 
nk beli jam tu.. hahaha..
tp skali skala manjakan diri x salah kan.. heheeh..

  
malam tu ak ade la beli sket big apple.. ajak roomate ngan housemate join skali.. pergh! da lamae kot x makan.. syok habis!!
tapi...

tapi...
tapi...

:
:
:
:
:
:
:
:



 tak pasal2 kene lumur ngan choc dari donut tu!

huhuh.. pape pon, it was a great experience.. and that is the most important price! kan?? hahaha. anyway, thank you so mush pada yg wish my birthday, yg kasi hadiah sume.. tenkiu sgt2.. love you guys s much!
sayang korang ketat-ketat!!




p/s:hati terasa lapang. thanks sebab masih memberi harapan.. =)

Jan 25, 2011

aku celaru..ak keliru...



ak tak tau ape yg patut ak buat..
ak celaru..ak keliru..
kadang kala ak terfikir..
masih kah dirini, kau syg..
sebab, kadang2 kau ceria..
kadang kadang kau dingin.
ak celaru.. aku keliru...
tapi ak percaya..
kata-kata mu tiada dusta..
kau kata kau sayang..
aku percaya tanpa rasa bimbang..

maafkan andai diri ini ada tersalah... ak tahu sukar tuk melupakan.. tapi, ak tetap tunggu, bila masanya dah tiba.. ak tahu, satu hari nanti, kau akan bersedia.. tuk menerima diri ini.. ak tetap setia menunggu walau 
hatiku celaru, otakku keliru...

Jan 23, 2011

'DANIEL ADIE GIVEAWAY: Diary Motivation 2011'

salam.. haloooo... huhuhu..  wat pe je korang? huhuh.. haa.. nieh, nk share something, owner blog biru, ala.. blog glamer tuh! x kan x tau.. blog Daniel Adie, haaa... tau kan? yg tak tau tu, sila click blog [budak hensem]

hamboi.. puji bkn main.. hahaha.. bkn ape, si adie ni buat GIVEAWAY!!!! hoyeehhh!!!!



nak kasi diari motivation katanya!!! haaaaaaaa,,,

jom tgk ape afiq razak kata...











hohoh..ade harapan terpilih tak ni adie oi?? hahahah...
ni nak tag 2 blogger kesayangan..


jengok2 blog diorg!! =)
.:done:.

JOM SANTAI BERSAMA BEN ASHAARI

salam sume..huhuh..hujung minggu ni x kuor ke? ak tak dapat la nk kuor.. elaun x masok lagi.. hahaha.. haaa.. tetibe nak join segmen abg ben kite.. mcm best jek segmen ni.. hhehehehe...



segmen ape? haaaa.. segmen header blog best! hahaa..saje2 je lank join kan.. ^___^ ok, abg ben suh jawab few questions.. jom2...



Sapa yang buat header tersebut
sendiri buat.. hahaah..main taram je ni..adjust sini sana.. tup-tup da siap..hahah

Perisian yang digunakan
tak lain tak bukan.. mesti la en.Photoshop 

Maksud header tersebut
saya budak poyo! hahahaha..takde la,sebab my blog is blog bout my life, so letak la muke sendirik.. hehehe..

Jangkamasa yang diambil buat header itu
haaaa.. akibat ilmu di dada pasal Photoshop ni cetek, pastu main buat je, dekat sejam stengah jugak la nk siap my header ni.. hahahahah.. ^_^


Header blog lain yang anda suka tengok
banyak..ramai yg cantik2!!antaranya..


ni la header yg gigih ak buat!!! hahahaah



Jan 22, 2011

diorg hampeh! tp syg diorng ketat2!!!

nah! ape jadik kat mamat nieh?? 

hahahaha... aduh.. ni my classmate la punye keje... kesah nye, 21 jan is my birthday..tapi somehow birthday kali ni for me is quite dull.. huhuh.. ade lamasalah sket..sedih masa birthday sendirik! tu letak tepi dulu.. hahahahha... semalam, si fendi, ajak turun g cafe... makan ramai2 katanya..nk celebrate my birthday.. so ak pegi jek la.. padahal ptg tu da makan.. so mcm kenyang lagi la kan.. tp turun jugak la.. minum air je...so, duk bersembang je spnjang masa.. gelak2 x sedor diri.. siap ade jatuh dr kerusi.. teeettttttt... hahahahahaha..


so tgh sembang2, tibe2 zul dtg ngan guitar... dan2 diorng nyanyi lagu... hahah.. konon2 heppi la kan.. pusing je blakang.. dirg kasi kek!!!!!!  jap..nk nangis jap... waaaaa..( ye la, masing2 elaunx dpt lagi,so tgh kering la kan.. tpdiorg still gigih beli kek... xtra credit to miera zati n aiman..diorg sponser katanya...) ok..da abis nangis...time potong kek ni yg ak x suke ni... bkn pe.. taun lepas da kene ngan bdk2 ni! nak tau kenapa.. kang tgk gmba eyh.. hahahaha..

 haaa... muke hepi dpt kek!!!


 ni yg ak ckp ak x suke time potong kek.. tgk la kat tgn diorg!!!!


 yaww~ sesi suap2 kek!!


 ni cik mera zati.. terjah blog die kat sini [die ni memang ting tong]

kaw tgk muke die ni! bahagie kaw yanie yek!!!

 =.=''

 seha, yuna n mila bahagia gile muke korang!!!!! erkk.. seluar ak!!!

ni la master mind nye kot.. xdek la org lain.. fendi!


 walaupon korang telor kan ak, ak tetap syg korang ketat2!!!

papepon, ak nk ucap terima kasih bnyak2 kat zul, fendi, aiman, syawal, wan,syed,aje, miera,syamin,syaza,syikin,seha,yanie,mila,yuna, ika,miedah, fuzah, huda, ceybong!
da tua2 pon kene gak ke??huhuh


p/s: ak sedia menunggu mu... you know who u are...

Jan 15, 2011

Maxis Om Nom Nom Race - Al Halabi Lounge



AL HALABI LOUNGE by Tarbush
LG2.123, SUNWAY PYRAMID, 46150 PETALING JAYA
Telephone Number : 03-5633922

 

The success story was unfolded in 1988.
Ever since then, Tarbush has made a name of its own to be the first and leading Middle Eastern Restaurant in Malaysia.
On top of that, Tarbush has also established good rapport with various organizations and sectors in the country.
The meticulous interior design, exotic decoration and extensive list of menu (ranging from soups, appertizers, right down to main courses and desserts) to sample and choose from will undoubtedly make your meal an awesome experience and an unforgettable one.




Appertizer (as a complimentary)



Drink : Lemon Na'Na' RM11.00



Main Course : Shish Kebab RM26.00



Main Course : Fetush Eggplant RM15.00



Dessert : Mahalabia RM10.00



Dihidangkan dengan sish kebab, hidangan daging kambing yang sangat menyelerakan.
Daging yang dibakar dengan sempurna membuatkan hidangan ini sangat berbaloi.
Texture dagingnya yang empuk menambah selera si pemakan.
Dagingnya juga tidak hamis.
Hidangan eggplan menjadi pelengkap kepada main course, terung yang dibakar secara degan baik dan mengekalkan kesegaran terung.
Hidangan air lemon na'na' is a must try drink!
Gabungan 2 rasa yang menarik pada lemon dan daun mint memberikan sensasi kesegaran apabila diminum.
Menu ditutup dengan dessert yang sangat sedap.
Mahalabia, seunik namanya, pencuci mulut ini akan memberikan rasa yang sangat sedap kepada pelangggan.




OVERALL RATING


Taste :

 
Ambiance :


Service :

 
Value for Money :

  
 

Thank you to Maxis Broadband Wireless with an excellent coverage in Sunway Pyramid!!!



 

Maxis Om Nom Nom Race - Kafe Strawberry



STRAWBERRY FIELDS CAFE SDN BHD
Lot 14, Jalan Tengah, Petaling Jaya, Selangor
Telephone Number : 03-79601268



Their Group of Restaurants was established twenty-two years ago in 1988 specialising in Malaysia, Thai and Western Food.
Their simple philosophy is based on great food and reasonable prices.
STRAWBERRY FIELDS CAFÉ with a guarantee of quality restaurant food with cafe comfort table service and near food court prices.
Do you know that 95% of their food is freshly-cooked, not microwaved?



Drink : Ice Lemon Tea (RM2.80)
Main Course: Spagetti Carbonara Chicken (RM 8.85)



Main Course: Butter Fried Chicken (Dry) with Rice
Medium (RM11.80) | Large (RM20.20)



Dessert: Sagu Gula Melaka (RM.4.00)

  

Spagetti Carbonara Chicken mempunyai rasa yang unik.
Texture sosnya yang pekat membuatkan rasa spaghetti bertambah sedap.
Tambahan lagi, rasa ayam yang pekat pada sos memberikan sensasi yang sgt menarik.
Menu kedua ialah nasi putih with butter fried chicken (dry) and it is a must try dish!
Kerangupan ayam yang digabung bersama daun kari memberikan rasa yang sangat menarik.
You will come again for this dish!
Dessert yang disajikan adalah sagu gula Melaka.
Texture yang lembut pada sagu dan rasa sosnya yang tidak terlampau manis, menjadikan dessert ini sangat sedap!
Secara keseluruhan, makanan di Strawberry Field Cafe sangat berbaloi.



OVERALL RATING

TASTE :


AMBIANCE :


SERVICE :


VALUE FOR MONEY :