May 25, 2011

pertemuan pertama..

salam.. final exam da nak abes! yeaaaa! orang lain sibok stadi, aku duk rilek cam tade pape berlaku.. mati la pointer sem ni.. hahaahah.. tape2.. insyaallah ade rezeki.. jawab semampu yang boleh.. tak gitu?  bulan mei ni, macam2 benda berlaku.. hari guru la, hari ibu la, mcam-macam la jadi.. tapi yang pasti, 21 mei 2011 akan terus terpahat menjadi kenangan terindah dalam hidup Afiq Razak.


lama menunggu.. lame menanti tuk bertentang mata.. sebelum bersua, hati berdebar bukan main.. da macam nak naik pentas wat show..gedik! bila bertentang mata, terpesona dengan rupa paras yang menawan.. tertunai sudah ape yang dihajat, nak menikmati donut bersama.. =) nak tgk wayang sesama, nak lunch sesama, nak jalan-jalan cuci mata sesama.. terima kasih.. itu je yang mampu sy ucapkan..






puas hati ni terasa.. da lama hati ni menangis sebab sedih, da lama hati ni terluka.. tapi, 21 mei, luka dan parut sume hilang.. terus ghaib.. lagi mujarab dari ubat gamat.. tak pernah hati ni menyimpan dendam..tak pernah hati ni ada rasa benci...

bila kamu kata kamu rindu.. diri ini terapung.. diri ini melayang..harap hati ini terus berbunga..harap jiwa ini terus ceria..

 aku tetap menikmati setiap detik dan waktu yang berlalu.. kerna ku tahu, kau ada untukku...

i fallin' for you and please say i do..

May 13, 2011

harimau seksi malaya.. auuum..

salam.. hye sume.. erm, panas kan 2,3 hari ni.. so jaga kesihatan tu leklok tau.. kang tak pasal2 demam la... uhuhuh.. minum air bebanyak.. (ha... mula latu  nk membebel mcm makcik2.. hahaha)  korang ingat lagi tak aritu fiq ade cite pasal maskot? tak ingat? ke tak baca? hahaha.. lau nak baca, [KETIK SINI.]


hehehe..kalau taun lepas, fiq buat maskot bumblebee yang tak bape menjadi, taun ni.. tadaaa! afiq razak transform jadik harimau seksi malaya! hahaha.. ak smpai skang tak tau nape ak g amek lagi wat maskot tuh! adeii! taun depan takmo da.. ngee.. walaupon my team mate kata contract 5 taun.. adei.. tak sanggup da.. hahaha.. gile glamer sgt! errr.. nk tgk ke camner harimau seksi malaya ni? hehehe.. 




sila scroll kebawah..


































bawah lagii..






















sket lagi..























cube auumm sket...














aummmm....















nyiahahaha.. mesti korang nyesal kan tgk? buroook.. hahaah..









haa.. dikelilingai gadis2! part paling best jadi maskot.. lalaalala..


tapi..malangnya.. harimau malaya ni.. (errr..ade org pnggil rimau maybank... kejam! hahahaah) kalah dengan naga boncit nih! mencik!

huhuh.. gmbar die bia kecik je! hahaha..tp memang layak pon naga ni menang...comel kot! huhuh.. bersemangat team diorg buat.. tak mcm ak.. pulun last minit. hehehe..




Walau Kita Kalah KOT
Tapi SHAHBANDAR tetap di hati
(Mia 2011)


thanks to all shahbandarians.. hehehe..sebab bagi kerjasama.. sory pada mane2 pihak yg kene marah2 tu.. =P
taun depan kasi cann kat org lain la plak jd maskot naa.. hahaha.. peace yaw..

May 9, 2011

sayang mok!!

AfiQ!!!!!!!! bangun la! smayang suboh nuh! hahaha... itu la suara yg memecah hening awal pagi.. bile mak fiq kejut subuh.. errr.. fiq ckp awal pagi eyh? heheheh.. pagi la sgt..kalau awal pagi, tade la my mom nk jerit2 camtu.. hehehe..

enty khas buat Cg. Normadiah..


hehehehe.. mok, hehehe.. kite nak ucap selamat hari ibu.. nak tepom, maluuu.. hahahah.. nak msg doh mareng.. ingat doh.. pahtu gop bz, truh dop ingat nk msg.. hehehe.. nak nyanyi ke mok, suare dok sedak.. kang nyanyi kang, nyesal plop mok dengor! nak beli hadioh, duit elaun abis licin doh.. hehehe.. hadioh postponed dulu deh... tungguuuu... hahaha... so kite tulis sini je la mok eyh.. heheheh.. mok baca la deh.. hahaha.. kite nk ucap time kasih sebab 21 taun doh jaga budokk gemok neh... hahaha.. dari baby dumex hok comel, ke jejaka tampan lagi kacak bergaya ni... hahahaha.. anok mok ensem kan? kan? haaa.. anaok sape mok! kalau mok comel, anok lagi comey! hahahaha...
( ila,k.ya, udin, sya2, n gg sila jgn jeles!!) hahahaha.. 

kite nk mintakk maaf lau ade wak mok sakit ati ke, maroh ke.. bkn nk derhaka..(aiyooo.. tak sanggup jadi batu mok eyh.. hahahaha) tp gitu ah..kadang2 wase malah nk wat benda hok mok suroh.. tu je.. bkn nk melawan.. hehehe.. tapi kalau kite dop kabo pon mok tau kan? kan? tau nape?? errr... kite sayang mok la.. hehehe.. walaupon mok ade anok2 baru sbeloh rumoh tu, tapi anok2 mok hok original mesti la mok lagi syg kan? dop gitu? hehehehe.. mok, jaga diri molek2 deh.. makan banyok2.. takyoh diet2 la.. comey doh! dok  caye, tanye ayoh nuh.. mok comey op ayoh? alaaa, kalu ayoh kate dop comey, die saje2 je tuuu.. ayoh malu gop oh.. hahaha.. kalu mok dop comey, lame doh ayoh ngorat mek salleh kat skoloh nuh.. tp mok comey ngat ekpom,,sebab tu ayoh rilek je.. hahahaha.... cukup ah kot..kang bnyok2 kang, kene maroh plop.. hahahaha.. tuk k.ya n ila lala, selamat hari ibu jugop! aci la, wish skali ngan mok?! hahahha.. jadi la mok hok meletop mcm cg.normadiah! mintop la tips ngan mok gane nak jadi hot mama! hahahaha.. 


mok, kite mewakili 6 lagi anok2 mok, ucap selamat hari ibu.. terima kasih atas sume pengorbanan mok.. hehehe kami sume
SAYANG MOK!!!


meh nok cium sket pipi tu meh... muuuuuuuuuuuuuuuuuuaaaaaaaaaaah!!!


heheh.. eyh..ayoh nok gok? tunggu hari bapa plop deh.. hehehehe







 awwww!!! 2-2 comel!!! kan??! hahahaah



bersama boifren terchenta! =)

May 6, 2011

Review : PanCake House.


salam.. hye sume! korang sehat? walau ade masalah, tapi idop kene enjoy k? letak probs tu kat tepi dulu.. biar berhabuk, baru amek balik die.. hahahaha.. ok, kali ni, fiq nak review satu kedai makan.. hehehe.. ni my first time nak review pasal makan2 ni.. so memandangkan fiq baru dlm review, i choose a new shop also.. boley? heheheh..


korang kadang-kadang mesti da boring kan duk makan fast food je tiap kali g mid vally.. ye la, tu paling senang kan? tapi, ape kata korang try something new.. tak pon, lau korang nak lepak2 sambil sembang2.. nak makan ringan2, kat sini pon ok gak.. Pancake House kat midvalley is a great place for me..

da name pon pancake house kan, of coz la main dish die pancake.. hehehhe.. macam2 jenis pancake ade, butter pancake, choclate pancake.. tp jgn risau.. kalau korang taknak mkn pancake, menu lain pon ade jugak.. waffle, taco, spegeti.. macam2 la ade.. hehehe..


hari tu fiq singgah kat pancake house ni, so fiq try la one of the menu kat kedai ni, try satu je la dulu.. tak kan nak try sume skali gus! mau mati kekenyangan plus mau kopak beg duit... hahahha.. jus kidding.. so, tuk first trial kat kedai ni, fiq order

Best taco set.
tuk set ni, ade 2 taco, 1 iced lemon tea n 3 piece small pancake.

                                                              2 piece tako + ice lemon tea
.                                                                                        



                            
    Mini pancakes


 sory coz gambar tak bape nak elok.. fon murah je.. next sem i pon mungkin? hahahaha..  ok2, tuk taco ni, fiq memang sangat berpuas hati.. sebab rasa dia sedap kot.. tapi tak pedas sangat.. tu je la kurang sket, tapi, tetap sedap.. and for the pancakes, belive me, pancakes dia sangat lembut.. syrup dia pon just nice.. tak manis sangat....fiq mula2 konon2 nak rasa je dulu sikit.. bila da makan tu, tak ley berenti kot! hahaha.. terus hadap 3-3 bijik tu.. sib baik mini je.. lau yg besar? hahaha.. terbongkang kat situ la jawab nya.. hahaha..

ok, for the price, tuk set taco ni, sume skalu RM16.70.. so for me, it's ok la.. kalau tak silap, harga tu 2 piece classic pancakes, around rm6 and kalau 3 pieces tu, around rm9 something.. so bole la kan? sebab sedap kot pancakes dia..  enviroment kedai dia pon sangat cantik.. seronok je makan kat situ..


so, kalau rasa nak try something new, ape kata korang singgah kat PANCAKE HOUSE ni kat mid valley.. bertentangan ngan KAMDAR je.. senang nak cari.. jom ramai2.


                                              .



mcm nk pegi lagi skali, ade sape2 nak belanja? hehehehe.. =)

May 3, 2011

Lepas Rindu..

         salam.. cuti hari pekerja walaupon sehari, aku tak di sia-siakan kali ni, sabtu pagi, kul 5 pagi, terus bertolak dari puncak alam balik terengganu!! huwaaaa!!! exited beb! tapi end up, dlm kete, ak ZZZZzzzzzZZzzz sepanjang masa.. hahaha.. ngantok sgt huhuhu..



    
     bile balik umah, jiwa tenang, hati lapang... tade da nk pikir masalah kat maktab ni, tade da nk pikir pasal hati n perasaan ni... tgk muke mak ayah,lupe terus sume tu.. dpt gosip2 ngan my sis! pergh! bnyak dosa aku! haahahha.. mcm2 isu kuar!  terutama bab kutok orang.. huwooo! ape kes? hahahaha..biar la rahsia

..


     alhamdulillah, malam tu family kitaorg buat majlis aqeqah.. syukur majlis berjalan lancar. bile balik, bab makan memang tak ley nak tolak... mak masak sedap-sedap! huwaaa!! tade da diet-diet ni haa....
cuti 3 hari tak cukuup!! nak cuti lagi! tak sabo nk cuti sem ni walaupon skejap je, bnyak program nk buat... hahha.....ala2 master chef kat umah nanti ^___^

2 orang ni la yang wat rumah lagi ceria.. darwisy and wafy

kek yang di sponser my bro, senang, rangkum skali sume... hahha..



p/s: you know i still waiting 4 you rite?