Jun 20, 2011

it's not a good start..

alhamdulillah... satu impian yang dah lame ak inginkan, dah tercapai, walau sekadar jadi penari istana tuk persembahan makyong, tapi tu da memadai.. tak sangka angan-angan yang ku pendam jadi kenyataan.. 3 hari yang amat bermakna dalam hidup aku.. tapi pesan orang tua, jangan terlampau gembira, kelak kita menagis.. mungkin aku terlupa seketika pasal tu..



mungkin terlalu gembira sehingga aku menangis.. sehingga aku tension.. dengan masalah asrama yang ntah pape, dengan kesihatan tak berapa nak elok.. ak sedikit tertekan..

aku mendesak kerana ingin bersama kamu.. aku mendesak kerana ingin kenal dengan lebih dekat.. tapi mungkin kamu tidak melihat kearah itu... 

awal2 sem hati da rasa tak best! memikirkan penginapan yang macam ini rupa, memikirkan pelajaran yang bakal ditempuh.. memikirkan diri sendiri...

aku hanya minta sedikit perhatian.. agar diri ini rasa dihargai... agar penantian ku selama ini betul2 berbaloi..

Jun 10, 2011

"Album Terbaru Ning Baizura - DEWA"

assalamualaikum.. salam sejahtera tuan-tuan dan puan-puan yang berada di rumah.. haaa..  hari ni, anda bersama saya chef AfiQ! hah! hari ni, menu istemewa kita ye tuan-tuan dan puan-puan adalah "Album Terbaru Ning Baizura - DEWA"!  ha.. panjang tak panjang name resepi tuh? hahahaha.. ok.. mari kita tengok ape bahan-bahan dalam album ni yang membuatkan album ni mantap!

        3 camca Raksasa( rabak! mane nak cari benda alah ni? hahah)
        2 camca Sampai
        2 biji Mama Papa
        1 cubit  Bila 
        3 mangkuk Pencarian 
        sesedap rasa Propaganda 
        sepanjang masa Alhamdulillah( haaa.. kene sebut sepanjang masa tau! 
        baru berkat..insyaallah.. :)
        sedar diri Aku Bukan Dewa( jgn nak rasa diri dewa! khurafat wei!)


campurkan kesemua bahan-bahan tadi, ini lah hasil nya.. taddaaaaaaa...




haaa.. susah bukan nak  hasilkan dewa ni? so senang cite, korang beli je kat kedai.. hahahaha.. nak tau lebih lanjut pasal album ni, intai2 je kat  
www.ning-baizura.com 


bahan-bahan yang fiq nyatakan kat atas tu, sebenarnya 8 lagu baru yang ada dalam album ni.. nak tau hebat tak hebat lagu2 tu, check diz out!  Abg Qarl ade wat review pasal lagu2 tu..

nak tau kehebatan album ni, korang tgk plak video khas ni..






hah! mantap tak mantap? ape lagi? pegi la cari skang!!! hehehehe..

Afiq Kata: gigih update jugak..walau da lame tak berblogging.. =)

Jun 8, 2011

setelah sekian lama...


salam.. adoilaaa.. gile bersawang blog aku nih.. hehehehe.. mane tak nye.. last entry 25 may 2011.. adeh.. tolak campur, da lebih kurang 2 minggu tak update! hayooh! lame tuuu.. hehehehe.. sah2 tade org datang belog aku nih. hahaha.. nape tak update? errrrrr.. nak kata bz, tak pon.. duk umah, makan tido,Fb.. tu je.. siap bole rasa bosan.. so kalau nak kata alasan tak update sebab bz, tak la kot.. heheheeh.. tp ntah la, lately nafsu nak berbelog tu da kureng.. kenape ek?

kegairahan  nak blogwalking, nak tulis entri sume da makin malap.. hahahaha..  actually tetibe ak rasa diri ni tak berbakat dalam blogging, sebab bile tgk blog2 org lain, susun atur ayat, cara diorg cerita, sume best.. tp bile ak tgk ak nye la. hehehe.. cam kelakar pon ade. huhuhuh..

tapi sayang plak, sebab blogging ni sgt seronok kot.. da lame tak kenal orang2 baru.. even nak pegi gath pon da tak segigih dulu.. kenapa ek? adooi.. tau, kalau ta pegi, memang rugi.. tp malas je kaki nak melangkah g sana.. huhuhuh..





AfiQ RazaK sedang mengumpul semangat tuk kembali aktif berblogging.. hehehehe.. walaupon blog ak ni blog peribadi, cite pasal aku je manjang, hope ade yg sudi singgah.. heheheh..